Adevărat a Înviat!
Stimat domn,
Eu consider că este cazul realizați că cererea dvs a fost declarată inadmisibilă și să vă opriți aici.
Nu știu de ce nu ați primit informarea inițială precum că cererea a fost înregistrată , însoțită de autocolantele cu numele și numărul cerereii, dar nu este o problemă în sine, din moment ce ați primit copii și, mai ales, înștiințarea că cererea dvs a fost declarată inadmisibilă în principiu.
Din păcate, inadmisibilitatea în principiu, conform Art. 27 pct. 2 al Convenției, este definitivă, deci nu mai poate fi supusă unui atac.
Articolul 27
Competenţa judecătorului unic
1. Judecătorul unic poate declara inadmisibilă sau poate radia de pe rol o cerere introdusă în virtutea art. 34, atunci când o astfel de decizie poate fi adoptată fără o examinare complementară.
2. Decizia este definitivă.
În ceea ce privește indicarea Articolelor încălcate, precum și lipsa unei motivări ample, nu reprezintă altceva decât o procedura uzuală a CEDO, o motivare a inadmisibilității neexistând față de inadmisibilitatea în principiu, ci numai în cazurile de inadmisibilități judecate în faza a doua a procedurii CEDO, care nu sunt vădite și presupun judecarea în contradictoriu a cauzei. Repet, dvs aveți o inadmisibilitate în principiu.
În acest caz este aplicabilă procedura reglamentată de Regula 52A1 din Regulamentul Curții, care stipulează: ...judecătorul unic poate declara cererea inadmisibilă sau poate scoate cauza de pe rol...atunci când o astfel de decizie poate fi luată fără a mai fi nevoie de examinări ulterioare. Decizia este finală. Aplicantul va fi informat despre respectiva decizie printr-o adresă. Precum vedeți, inclusiv Regulamentul nu prevede o motivare amplă legată de astfel de inadmisibilități, ci doar o informare.
Cât despre ștampilă și alte argumente de acest gen, nu aveți motive să fiți circumspect. În străinătate nu se folosește ștampila în astfel de comunicări, atât la CEDO, cât și în majoritatea cazurilor. Doar la noi se practică acest lucru. Corespondența primită este, deci, pe deplin valabilă.
În ceea ce privește o nouă cerere, va fi inadmisibilă și aceasta. Articolul 35 alin 2, pct. 2 lit
b. al Convenției arată, ca un caz de inadmisibilitate în principiu, cel în care cererea: este în mod esenţial aceeaşi cu o cerere examinată anterior de către Curte.
Singurul caz în care o cerere poate judecată după o inadmisibilitatea în principiu este cel al depunerii premature a cererii, înainte de a se fi epuizat căile efective de atac, aceasta putându-se depune după epuizarea lor, dacă a fost declarată inadmisibilă pe motivul neepuizării.
Cu stimă.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Nu este obligatoriu ca cererea sa fie declarata inadmisibila doar in conditiile aratate mai sus de domnul avocat Andrei in sensul ca nu s-ar fi epuizat toate caile interne.
Și anume unde am spus eu chestia aceasta, în sensul în care aș fi precizat că cererea doamnei a fost inadmisibilă pentru neepuizarea căilor da atac ?
V-aș ruga, în cazul în care doriți să completați cele spuse de mine, să o faceți în mod util și să nu scoateți vorbe din context.
Eu unul știu că am enunțat:
Singurul caz în care o cerere poate judecată după o inadmisibilitatea în principiu este cel al depunerii premature a cererii, înainte de a se fi epuizat căile efective de atac, aceasta putându-se depune după epuizarea lor, dacă a fost declarată inadmisibilă pe motivul neepuizării.
Consider, deci, că am expus foarte clar și pe înțeles: o nouă cerere este inadmisibilă dacă a fost introdusă una anterioară, practic cu același obiect. Excepția o constituie introducerea prematură a cererii.
De altfel, paragraful anterior celui citat are conținutul:
În ceea ce privește o nouă cerere, va fi inadmisibilă și aceasta. Articolul 35 alin 2, pct. 2 lit b. al Convenției arată, ca un caz de inadmisibilitate în principiu, cel în care cererea: este în mod esenţial aceeaşi cu o cerere examinată anterior de către Curte.
OK.
Având în vedere confuzia d-lui Lascoschi, îi invit pe forumisti să citescă răspunsul în integralitatea lui, cu atentie.
Cu stimă.